Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A vaksütéshez:
A kenéshez:
A tálaláshoz:
Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Fürjtojásos quiche
Késes aprító táljába borítjuk a lisztet, a darabokra vágott vajat és a sót. Robotgéppel vagy kézzel morzsalékos állagúvá dolgozzuk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és az egészet homogén tésztává dolgozzuk. Legalább 1/2 órát pihentetjük.
A sütőformát alaposan kivajazzuk. A tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és nyújtófára tekerve a kivajazott forma aljába és oldalára igazítjuk, a túllógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk, alufóliával lefedjük, és kerámiagolyót vagy szárazbabot töltünk rá nehezékként. 200 fokra melegített sütőben 20 percig, majd a fóliát a nehezékkel együtt eltávolítva további 5 percig sütjük.
Közben összekeverjük a tejszínt, a tejet, a petrezselymet és a tojásokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Belemorzsoljuk a sajtot. A felkockázott szalonnát kevés olajon világosbarnára sütjük, langyosra hűtve a töltelékhez forgatjuk, és az egészet az elősütött tésztára töltjük. 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a quiche-t, majd langyosra hűtjük. Szeletekre vágjuk, mángoldlevéllel, rukkolával és ribizlivel díszítjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból