Hozzávalók
A rizottóhoz:
Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Kecsege tintahallal és fekete rizottóval
A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, rátesszük a rizst és átforrósítjuk. Felöntjük a bor felével és felforraljuk. Ezután váltakozva hozzáöntve az alaplevet és a bort, állandó keverés mellett készre főzzük. Legvégül hozzáadjuk a tintahaltintát és vajat.
A kecsegefilét besózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és folyamatosan locsolgatva készre sütjük.
A lisztet a keményítővel elkeverjük és annyi jéghideg vizet öntünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Belemártjuk a tintahalkarikákat, és bő forró olajban kisütjük őket.
A rizottót egy nagyméretű pogácsaszaggatóval a tányér közepére formázzuk, a tetejére tesszük a halat és a tintahalkarikákat.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból