Szilveszteri pezsgőajánló: Magyar pezsgők
Sokáig a hazai pezsgőgyártás finoman szólva is csak mennyiségorientált volt, és a szilveszterre palackozott tankpezsgők minősége meglehetősen gyatrának bizonyult.
Szerencsére az elmúlt egy évtizedben a hazai borászok közül többen is komolyan kezdtek el foglalkozni ezzel a nedűvel, és eljutottak odáig, hogy igazán magas minőségű pezsgőket állítsanak elő.
Az olcsóbb tételek tartályban születnek, ezeknek a néhány száz forintos, többnyire édes italoknak az élvezeti értéke korlátozott. Az eredeti, tradicionális, francia metódus alapján a nemes, finom és drágább verziókat palackban erjesztik. Ha azt látjuk a palackon, hogy hagyományos eljárással készült a pezsgő, akkor várhatóan magasabb minőségű itallal van dolgunk. A francia pezsgőt, a champagne-t az ára miatt nem mindenki engedheti meg magának. Azonban, ahogy jeleztük léteznek hazai, pezsgőnek nevezett italok, amelyek kimagasló minőségűek.
A METRO kínálatában a hazai kínálat legjobbjai is megtalálhatóak, legyen szó a Törley vagy a Garamvári pincészet remek pezsgőiről.